16 Eylül 2009 Çarşamba

Küçükçekmece'li Selzedelere Para Yardımı


Küçükçekmece'de Sel Felaketinde Evleri Zarar Gören Ailelere Para Yardımı Yapıldı. Küçükçekmece Belediyesi'ne Ait Sosyal Yardımlaşma Derneği Tarafından Sağlanan Kaynakla 300 Aileye 750 Tl ile 1000 Tl Arasında Değişen Oranda Para Yardımı Yapıldı.
Sel felaketinde evleri su altında kalan ailelere bayram harçlığı dağıtıldı. Kaymakamlık ve belediye yetkilileri tarafından yapılan çalışma sonucunda Küçükçekmece'de yaklaşık 300 ailenin selden zarar gördüğü tespit edildi. Tespit çalışmasının ardından Halkalı'da selden en çok zarar gören Elmalı ve Arzu sokağı gelen Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay vatandaşların şikayetlerini dinledi. Zaman zaman vatandaşların tepkisi ile karşılanan Kaymakam Öztürk ve Başkan Yeniay, selde mağdur olan vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirtti. Kaymakam Orhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin Küçükçekmece'de çok ağır hasarlara yol açtığını söyledi. Öztürk, "Yaraların sarılması için hemen çalışma başlattık. Selde en çok zarar gören ailelere küçükte olsa bir miktar para yardımı yapma kararı aldık. Belediyeye bağlı Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin sağladığı kaynaktan her aileye 750 TL ile Bin TL arasında değişen oranda para yardımı yapıyoruz. Bu bir başlangıç. Yardımlarımız bununla sınırlı kalmayacak. İstanbul Valiliğinin talimatı ile selde zarar gören her aileden bir kişi geçici bir süre ile işe yerleştirilecek ve asgari ücretten kendisine maaş verilecek." diye konuştu. Belediye Başkanı Aziz Yeniay'da selde zarar gören aileleri bayramı az da olsa rahat ve mütebessim bir şekilde geçirmeleri için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Yeniay, "Yardımsever aileler ile temasa geçerek selde zarar gören ailelere kardeş aile bulacağız. Çeşitli yardım fonlarından bu aileler için yardım sağlanacak. Sel bölgelerindeki mülk sahiplerinin istemesi durumunda evlerinin istimlak edilerek buradan taşınması sağlanacak." dedi.

Selin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini dile getiren selzedeler verilen para yardımını az buldu. Selzedeler kendilerine verilen belge ile Sefaköy Ziraat Bankası şubesinden para alabilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder