29 Eylül 2009 Salı

Avrupa Yakası'nın İlk Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Küçükçekmece'de açıldı


İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışı; Başbakan, Vali, İl Sağlık Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, çok sayıda seçkin konuk ve Küçükçekmecelilerin katılımıyla gerçekleşti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılış törenindeki yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Türkiye’yi dört temel taş üzerinde büyüteceklerini söylediklerini ve bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu belirterek, 7 yılda bu dört alanda Türkiye’ye çok büyük hizmetler, çok büyük eserler kazandırdıklarını anlattı.
Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ yaptığı konuşmada: “Açılışını yaptığımız Avrupa yakasının ilk hastanesi sadece Küçükçekmece’ye değil civar ilçelere de hizmet verecek. Kalp sağlığımız için, yaşam biçimimizi değiştirip daha sağlıklı beslenmeli ve sigara içmemeliyiz“ dedi. Akdağ, konuşmasının sonunda hastane yapımındaki desteklerinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanın Aziz Yeniay’a teşekkür etti.
Açılış sonunda Başbakan, hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu ve hastaları ziyaret etti, ardından kokteyle geçildi.

1 yorum:

  1. hastane acmakla olmuyor hastanenin icinde hastama bakmasi icin günde 150 tl veripde hasta bakici tutumak zorunda kaliyorsam ben o hastanenin icine ederim

    YanıtlaSil