11 Eylül 2009 Cuma

Aziz Yeniay'dan sel felaketi ile ilgili açıklama

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaşanan sel felaketini değerlendirdi.Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan açıklaması:
09.09.2009 Türkiye için bir doğal afetin tarihi oldu. Yaşanan sel felaketinin acısını millet olarak, bütün fertlerimizle yaşadık. Yürekler burkuldu, insanlarımızı kaybetmenin acısıyla sarsıldık… Afetin yaşattığı acı, hafızalardan uzun zaman silinecek gibi değil. Yitirdiğimiz vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bilinmesini istiyoruz ki, kaybettiğimiz insanlar bizim insanımız, ateş düşen ev bizim evimizdir. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, vakit kaybetmeden yapılacaktır.
Küçükçekmece Belediyesi olarak bölgemizdeki duruma anında müdahale etmiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız aralıksız, dört koldan devam ediyor. Hadisenin hemen akabinden başlayarak 2000 kişiye belediyemizce sıcak yemek verilmektedir. Halkalı Ziraat Mektebi'nde 260 yataklık yer temin edilmiştir. 4 ekibimiz afet bölgesinde battaniye ve giysi dağıtmaktadır. Toplam 400 kişilik kadromuz olay yerinde su tankeri ve kamyonlarla bodrum katlarının temizliğini yapmaktadırlar. Yine Park Bahçeler Müdürlüğümüzce 13 arazöz, 3 kamyon ve gerekli diğer ekipmanlarla yol temizlikleri yapılmaktadır.
Millet olarak seferberlik ilan ettiğimiz bugünlerde Küçükçekmece Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm birimlerimizle gece gündüz çalışmaktayız. Bu çabamız hayat normale dönene kadar devam edecektir. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ve Küçükçekmece Kaymakamlığı olmak üzere çalışmalarımızda bize yardımcı olan tüm kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına verdikleri destek, gösterdikleri ilgi ve hassasiyet sebebiyle teşekkür ediyoruz.
Yaşanan felaket karşısında gerek kurumlarımız gerek halkımızın ortaya koydukları işbirliği ve dayanışmayı, uğranılan zararın telafisi için gösterdikleri fedakarlığı bu tür hadiselerde örnek tutumlar olarak kaydediyor, destek ve yardımların devamını diliyoruz.
Aziz YENİAY
Küçükçekmece Belediye Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder