31 Ekim 2009 Cumartesi

29 Ekim,Küçükçekmece'de Coşkuyla Kutlandı




Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86.yılı onuruna Küçükçekmece Belediye Başkanlığı ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘’Cumhuriyet Balosu’’davetlilere coşkulu anlar yaşattı.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde (SKSM)düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nun açılış konuşmasında Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması ve yaşatılması noktasında her türlü fedakârlığa hazır olduğunu dile getirdi.
Başkan Yeniay ‘Kendi küllerinden yeniden doğan cumhuriyetin, bilimle, kültür ve sanatla, en önemlisi eğitim ile geleceklere rehber olacağını, bunun için de Küçükçekmece sınırları içinde 3 Kültür ve Sanat Merkezini faaliyete geçirdiklerini, merkezlerde 35.000 çocuğun eğitim aldığını, Atıf Yılmaz Sinema Okulu ile bölgede sanat adına önemli bir adım atıldığını’ da sözlerine ekledi.
Aziz Yeniay, Cumhuriyetin 86.yılında davetlilere yeni bir müjde verdi ve yakın zamanda İTÜ Devlet Konservatuarı Müzik Okulunun bir kolunun Küçükçekmece sınırları içinde faaliyete gireceğini belirtti. Başkan konuşmasını gelişmiş bir ilçe, gelişmiş bir ülkedir, bunun da yolu eğitimdir, eğitimdir, eğitimdir diyerek sonlandırdı.
Cumhuriyetin 86.yılı için düzenlenen ilk etkinlik Küçükçekmece Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.
Küçükçekmece’deki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve ilçe protokolü, Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda şehitlere saygı duruşunda bulundular.
Çelenk koyma merasimi sonrasında Cumhuriyet’in 86. yılı onuruna SKSM’de ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenlendi. Fatih Mühürdar’ın Cumhuriyet Balosu için özel hazırladığı ‘Türkiye’nin Türküleri’ isimli barkovizyon davetlilerin alkışları ile karşılandı. Program sonunda İBB Kent Orkestrasının muhteşem konseri ile devam eden bu görkemli gece, ellerde Türk Bayraklarıyla omuz omuza söylenen 10.Yıl Marşı ile son buldu.

Halkalı Stadyumundaki kutlamalar, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katılımıyla gerçekleşti. Başkan ve Kaymakam tüm stadı dolaşarak öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Okullar arası yapılan ‘Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca’dan alırken, ilköğretim öğrencilerinin okudukları şiir ve destanlar davetlilerin büyük beğenisini kazandı.
Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Lisesi ve Mustafa Pars İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergiledikleri halk oyunları gösterileri izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.
Cumhuriyet’in 86. yılının bu görkemli kutlamaları ellerde Türk bayraklarıyla söylenen 10. Yıl Marşı ile devam edip, Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu’nun bando takımı eşliğinde yapılan geçit töreniyle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder