16 Ekim 2009 Cuma

Küçükçekmece'de Kültür-Sanat Dolu Bir Gece Yaşandı


Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Kültür adına önemli bir geceye ev sahipliği yaptı.Cennet, Sefaköy ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri’nde sanat eğitimi alan 35 bin çocuktan 2009 yılı yaz kursları mezunları sertifikalarını ünlü isimlerin elinden aldı. Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda minik sanatçılar hünerlerini sergilerken 2009–2010 sezonunun da açılısı yapıldı.

Geceyi Pınar Altuğ ile Erol Evgin sundu

Pınar Altuğ ve Erol Evgin’in sunumuyla gerçekleşen gecede; baleden kemana, gitardan piyanoya kadar 31 farklı branşta eğitim gören öğrencileri, Ulu Önder Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve ünlü sanatçı büyükleri yalnız bırakmadı… Türk müziğinin ünlü isimlerinden Erol Evgin birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken zaman zaman da fıkralarıyla davetlileri kahkahaya boğdu… Erol Evgin ve Erol Büyükburç’un düetleri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı…Erol Büyükburç, Mahşeri Cümbüş, Furkan Kızılay, Tülin Oral, Tolga Han, Sami Aksu, Murat Evgin ve Şahin Özer gibi birçok onur konuğunun da yer aldığı gecede yarınların sanatçı adayları birbirinden güzel sahne şovlarıyla izleyenleri büyüledi… Gecenin onur konuklarına sanata katkılarından dolayı Belediye Başkanı Aziz Yeniay plaket takdimi ederken organizasyonun finalinde pasta kesimi yapıldı.
Yeniay:Önümüzdeki yıl hedefimiz 70 bin kişiye eğitim vermek
Gecede konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, rüya gibi bir gece düzenlediklerini belirterek, ‘35 bin çocuğumuzu sanatla buluşturmanın haklı gururunu yaşamaktayım.Küçükçekmece’de sinema salonu bile yokken şuan Türkiye’nin en modern ve en büyük tiyatro salonuna sahibiz. Önümüzdeki yıl 35 bin rakamını 70 bine ulaştırmayı hedefledim. Bu başarı sadece bana değil ekibimize aittir. Kültür yatırımlarımız devam edecektir’ diye konuştu.

Yeniay:Desteklerimiz Sürecek
Başkan Yeniay konuşmasının devamında, sertifika alan öğrenciler arasında çok başarılı olan öğrencileri izlemeye devam edeceklerini, bir müzik okulu açarak konservatuar seviyesine ulaştırmak için desteklerin sürdürüleceğini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder