22 Ekim 2009 Perşembe

Türkiye'nin İlk Sinema Okulu Küçükçekmece'de Açılıyor


İstanbul Devlet Tiyatroları oyunlarının 2 yıl süre ile Küçükçekmece’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleneceği işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Küçükçekmece Belediyesi tarafından sanat için atılan ikinci imza gecikmedi. Türk sinemasının duayenlerinden Atıf Yılmaz’ın ismiyle eğitim verecek olan ‘Atıf Yılmaz Stüdyosu' projesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Küçükçekmece Belediyesi ve Atıf Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali arasında imzalanan sözleşme ile hayata geçti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay imza töreninde yaptığı konuşmasında Küçükçekmece’nin, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un kültür ilçesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek: “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Deniz Türkali Hanımefendi ile birlikte Atıf Yılmaz Stüdyosu’nun kurulması noktasında büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. 3 dev Kültür Merkezi’nde ayda 60 tiyatro eseri sahnelenen Küçükçekmece’mizde bu kez Atıf Yılmaz Stüdyosu ile ilçemizin adını Türkiye ve dünyaya duyurmak azmindeyiz. Diliyor ve inanıyorum ki Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki (SKSM) Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda yetişecek sinemacılar Altın Portakal, Oscar ve Cannes’dan ödüller alacak, Türkiye’mizin gururu olacaklardır.” dedi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışmanı Fikret Toksöz ise konuşmasında; “Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’ı tebrik ediyorum. Bir ilçede ekonomik kalkınma sürecini kültür ve sanata yapılan yatırımlarla başlatan tarz, bir model niteliğinde ve takdire şayan bir uygulamadır” diyerek Aziz Yeniay’a teşekkürlerini iletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder