6 Ekim 2009 Salı

Bezirganbahçeli anne ve çocuklar piknikte buluştu


Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından yürütülen Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile gerçekleştirilen Aile İçi Temel Eğitim Programı’na (AITEP)yönelik çalışmalar Ağustos ayında bir piknik ile devam etti. 0-6 yaş grubu çocukların ve ebeveynlerinin sağlıklı iletişim kurabilmesi amacına hizmet eden bir eğitim projesi olan AİTEP’e Bizim Halk’a Soysal Kalkınma Programı kapsamında yeni bir soluk getirilerek eğitimlerde anlatılan teorik bilgilerin pratik karşılıklarını görebilmek ve ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerine aracı olmak amacıyla, eğitmenler eşliğinde ebeveyn ve çocukların birlikte katılabildiği geziler düzenleniyor ve projenin bir eğitim-kültür projesi olması sağlanıyor. Yıldız Parkı’nda gerçekleştirilen piknikte anne ve çocuklar birlikte oldukça eğlenceli vakit geçirerek güzel bir gün geçirdiler.

Çocuklar Çağdaş Sanat Yapıtları Sergisinde

Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı’nda Ağustos ayında ayrıca çocuklarla birlikte Pera Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi’ne geziler düzenlendi. Pera Müzesi’ne iki kez yapılan ziyarette 9-12 ve 13-15 yaş grubundan oluşan çocuklarla birlikte “Octet: New York, School of Visual Arts’dan Seçme Yapıtlar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” sergileri gezildi ve çocuklara Türkiye resim sanatı tarihi, çini ve seramikler ve çağdaş sanat yapıtları hakkında bilgi verildi.
Aziz Yeniay İmzalı Kitaplar Hediye Edildi

Ağustos ayında Bezirganbahçe’de çocuklara yönelik gerçekleştirilen Oyuncak Kütüphanesi ve Oyun Odası, Çocuk Hakları’nın Oyunlarla Aktarımı ve Okuma Kulübü çalışmalarına da devam edildi. 4-6 yaş grubu çocuklarımız hafta içi her gün Oyuncak Kütüphanesi ve Oyun Odası’nı ziyaret ederek oyuncaklarla keyifli dakikalar geçirirken, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla kurulan Okuma Kulübü’nde ise ilköğretim çağındaki çocuklar bu yaş grubu için yazılan kitapları okuyarak kitapların eğlenceli dünyasına daldılar. Ayrıca kulüp faaliyetlerine katılan birinci gruptaki çocuklara Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın imzaladığı kitaplar hediye edildi. Çocukların haklarını öğrenmesine yönelik faaliyetlerde de çocuklarla birlikte Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından tasarlanan “Söz Küçüğün” isimli oyun oynanarak çocuk hakları konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder