10 Kasım 2009 Salı

Atatürk görkemli bir konserle anıldı

Küçükçekmece Belediyesi, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde onu konserle andı. Erol Evgin’in sunumuyla gerçekleşen anma programında 2000 adet nutuk dağıtıldı.
Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde, Erol Evgin’in hazırlayıp sunduğu “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konserle andı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen anma gecesine katılan izleyicilere 2000 adet Nutuk dağıtıldı. Küçükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği programa, Gazeteci Yazar Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi yazarı Refik Erduran ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da katıldı.
Konser öncesinde açılışı gerçekleşen, Ali Şahinoğlu’nun ‘Kurtuluştan Cumhuriyet’e Atatürk ile Kuvay-i Milliye’ fotoğraf sergisi de katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Atatürk’ün en sevdiği şarkıların seslendirildiği gecede, Erol Evgin’in sahne performansı ise seyircilerden büyük beğeni topladı. Kurtuluş Savaşı’nın en çetin dönemlerini lirik bir üslupla sunan Evgin, Osmanlı’nın son dönemlerini ‘Yemen’ ve ‘Çanakkale İçinde Vurdular Beni’ türküleriyle anlatarak, Küçük İstanbulluları hüzünlendirdi. ‘Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ ve ‘Gençlik’ marşlarıyla da hüzün yerini büyük bir coşkuya bıraktı.
Türk Bayraklarının havada dalgalandığı gecenin sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, böyle bir geceyi bizlere yaşattığı için Erol Evgin’e teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Muasır medeniyetler seviyesine ancak kültürle, eğitimle ve sanatla ulaşılabileceğine vurgu yapan Başkan Yeniay, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde, 71 Milyon yürek onun açmış olduğu aydınlık yolda yürüyor ve huzurunda saygıyla eğiliyoruz’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder