25 Kasım 2009 Çarşamba

Devlet Tiyatroları Töre İle Küçükçekmece'de Perde Dedi


İstanbul Devlet Tiyatrosu Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde dün gece, yapılan gala ile yeni sezona “merhaba” dedi.

Turgut Özakman’ın yazıp Şakir Gürzumar’ın yönettiği “TÖRE” adlı oyunu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürü Şakir Gürzumar, sanat dünyası ve basının önde gelen isimleri seyretti.

Küçükçekmece ilçesinde, Devlet Tiyatroları’nın perde demesinden son derece memnun olan Bakan Günay: “Bu günün 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelmesi son derece anlamlı, bu özel günde Atatürk’ün bizlere göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yolda savaşılması gereken iki konu var biri yoksulluk diğeri ise cehalettir. Bizler bu iki konuyla savaşırken dil, din ve ırk ayrımı yapmadan herkesin eşit olarak yararlanabileceği hizmetler sunmak için çaba sarf ediyoruz. Göreve geldiğim günden itibaren 16 yeni sahneyi hizmete sunduk hedefimiz Devlet Tiyatrosu’nun 60. yılında 60 sahneyi sanatseverlerle buluşturmak” dedi.

Küçükçekmece’nin birkaç sene öncesine kadar tek bir tiyatro sahnesinin bile olmadığını söyleyen Aziz Yeniay: “Bugün ise İstanbul genelinde yapılan kültürel etkinliklerin %75’ne ev sahipliği yapan bir konumdayız. Kültür merkezlerimizde 33 farklı branşta eğitim verdiğimiz 35bin çocuğumuzla cehaletle savaşan bir orduyuz. Bu orduyla yola çıkarak Atatürk’ün ışık tuttuğu aydınlık yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder