17 Kasım 2009 Salı

Aziz Yeniay'dan Üniversite Öğrencilerine Kentleşme Dersi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay; ‘Kentleşme ve Çevre’ konusundaki birikimlerini paylaşmak üzere Fatih Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptığı konuşmada: ‘Yerel yönetimlerin kentleşme ve çevre üzerindeki önemini vurgularken “Her şeyin başı planlamadır, planlama olmadan bir şehrin şekillenmesi, büyümesi, gelişimi beklenemez. Yanlış kentleşme sadece binaların kaçak olarak inşa edilmesini değil, insan hayatındaki olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bir ülke mahallelerden, sokaklardan oluşur. Bu yüzden de yereldeki sorunlar ülkenin sorunlarını oluşturur. Bu noktada yerel yönetimler büyük ölçüde önem arz etmektedir’ dedi.

“İş ve Aş Üreteceğiz”

Yeniay konuşmasına şöyle devam etti: "Yerel yönetimler sadece kaldırım, yol, kanalizasyon yapan birimler değil, insanların sosyal hayattaki yerlerini almaları için gerekli ortamı yaratan yani kentleşmeyi sağlayan ve bunu kültürle eğitimle ve sanatla planlayan yerlerdir. Mahalli idarelerin diğer önemli sorumluluklarından biri de iş ve aş üretmektir. Bunu sağlamak için kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yapmak zorundayız. KOSGEB, İŞKUR ve İTKİB ile eğitim programları etrafında iş garantili meslek edindirme kursları tertip ediyoruz. İŞKUR ile bu son dönemde yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 31 branşta, ara eleman yetiştirmek üzere protokollerimizi yaptık, onların eğitimleri başladı. Daha önce KOSGEB ile protokoller yaptık, iş garantili eğitimler verdirdik ve o vatandaşlarımızı işletmelere yerleştirdik "

Çevre Yatırımları da Önem Veriyoruz

Konuşmasının sonunda olarak çevre yatırımlarına da değinen Aziz Yeniay, "Vatandaşlarımızın daha keyifli ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için titizlikle tasarlanmış çevre yatırımlarımız sayesinde ilçemize, örnek bir dünya kenti çehresi kazandırdık. İlçemizdeki kullanılabilir yeşil alanlar 100.000m² den 2.5milyon m²’ye çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz"dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder