7 Mayıs 2010 Cuma

Atıf Yılmaz Küçükçekmece'de Anıldı


Selvi Boylum Al Yazmalım’dan Adı Vasfiye’ye, Eğreti Gelin’den Dolap Beygiri’ne kadar onlarca filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan büyük usta Atıf Yılmaz ölümünün 4’üncü yılında isminin verildiği Küçükçekmece Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda sevenlerinin bir araya gelmesiyle anıldı. Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Deniz Türkali, Türkan Şoray ve Hale Soygazi ile birlikte çok sayıda konuğun katıldığı anma töreni 5 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda konuşan usta yönetmen Atıf Yılmaz’ın eşi Deniz Türkali, Atıf Yılmaz Stüdyosu’nun (AYS) hayata geçirilmesi konusundaki katkılarından dolayı Başkan Aziz Yeniay’a, stüdyoda eğitim gören genç sinemacılara ve AYS’ye destek veren tüm dostlarına teşekkür ederek söze başladı. Türkali, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle bugünü kederli ve yaslı bir gün olarak görmemeye çalışıyorum. Onun en sevdiği ve hayatını adadığı şey sinemaydı. Yılmaz için en anlamlısının, adına bir sinema stüdyosunun varlığı olacağını düşünüyorduk ve bu gerçekleşti. Bir sene önce böyle bir stüdyonun olması bir düştü. Şimdi dostlarımızla burada olduğumuz için çok mutluyuz.”

Daha sonra sözü alan Başkan Yeniay, günün anlam ve önemine değinerek “Beşeri olan her şey ölümlüdür. Ama sonsuzluk sanırım böyle bir şeydir. Üstat Atıf Yılmaz, bu stüdyoyla ebediyen yaşayacak; öğrencileriyle, eğitimcileriyle burası daha da anlamlı olacak.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder