7 Mayıs 2010 Cuma

Selim İleri Küçükçekmece'deydi


4 Mayıs Salı günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelen konuklar, sinemanın sultanı Türkan Şoray ve Türk Müziği’nin divası Sezen Aksu’nun şereflendirdiği muhteşem gecenin şahidi oldular. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği anlamlı gecede, sanatçı dostları Selim İleri’yi yalnız bırakmadı.

43. sanat yılını geride bırakan yazar için, Levent Tülek ve Pelinsu Pir’in sunuculuğunda gerçekleştirilen program, Nükhet Duru, Cahit Berkay ve Taha Akyol gibi geceye katılamayan Selim İleri dostlarının mesajlarıyla başladı. Barkovizyon gösteriminin ardından sahne, Selim İleri’yi en iyi ifade edebilecek kişiler olan sanatçı dostlarınındı. Geceye katılan değerli isimler konuşmalarında, Selim İleri’nin entelektüel etiğinden, edebi tarzına değin örnek alınması gereken özelliklerini vurguladılar. Geceye sürpriz bir şekilde katılan Sezen Aksu ise, Selim İleri’ye çok yakıştığını belirtiği, ‘Denge’ adlı şarkısını seslendirdi. Sonrasında sonra küçük bir konuşma yapan Sezen Aksu, dostuna, hem bu ülkenin bir vatandaşı hem de okuyucusu olarak teşekkür etmek için sürpriz yaptığını belirtti.

Görkemli gecenin son sözleri Selim İleri ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan geldi. Küçükçekmecelilere, yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Selim İleri, “ Ama böylesi kültür ve sanata açık bir Küçükçekmece oluşturduğu için Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’ özel olarak teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Sanatçıya, günün anısına plaket ve çiçek takdiminde bulunan, Başkan Aziz Yeniay ise Türk Edebiyatı’nın müstesna ismi Selim İleri’yi ve sanatçı dostlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

1 yorum:

  1. Slot Machine Locations | MapQuest
    You will find 포항 출장샵 slot machine locations 영주 출장마사지 in 구미 출장마사지 Las Vegas, NV near the track at 7:15 pm. Find all information and 계룡 출장안마 directions to slot machine 동두천 출장마사지 locations in Las Vegas.

    YanıtlaSil