27 Ağustos 2009 Perşembe

Çocuklar kültür-sanat ve spor dolu bir yaz geçiriyor


Küçükçekmece Bezirganbahçe’de kültürel geziler ve sportif faaliyetlerle dolu geçen bir ay daha geride kaldı. Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından yürütülen Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında Bezirganbahçe’ye yönelik düzenlenen etkinliklerde çocuklar Temmuz ayı boyunca İstanbul’daki çeşitli müze ve galerileri ziyaret etti. Belediye bünyesinde Küçükçekmece genelinde oluşturulan yaz spor okullarına katılarak yaz tatilini spor yaparak değerlendirirken, Bezirganbahçeli kadınlar ise Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki “Batı’ya Yolculuk” sergisini ziyaret ederek hem atölye çalışmalarına katıldılar hem de boğaz havası aldılar.

Genç Mucitler yetişiyor

Temmuz ayı içerisinde İstanbul AB Bilgi Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar burada yaratıcılık ve yenilik üzerine etkinliklere katıldılar. 2009 yılı kavramsal çerçevesinin Avrupa Birliği (AB) tarafından “Yaratıcılık ve Yenlikçilik” yılı ilan edilmesiyle İstanbul AB Bilgi Merkezi’nin 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik bu konuda gerçekleştirdiği etkinliklere 22 çocuk katıldı. Etkinlik kapsamında eğitmenler ve çocuklar “İcat Nedir?”, “Mucit Kimdir?” sorunları ve “Yaratıcı Düşünme Faaliyetleri” üzerinde konuştular.
Başka kültürel ziyaret ise Pera Müzesi’ne yapıldı. 9–12 yaş grubundan oluşan çocuklarla gerçekleştirilen gezide müzedeki “Osmanlı Donanmasının Seyir Defteri: Gemiler, Efsaneler, Denizciler”, “Oryantalist Resim”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” sergileri gezildi. Sergi kapsamında ayrıca çocuklara Türkiye resim sanatı tarihi, oryantalist resim anlayışıyla yapılan eserler ve sanatçılar hakkında bilgi verildi.

Bezirganbahçeli çocuklara çağdaş yapıtların yer aldığı ve klasik müze anlayışından farklı bir müze örneğini görerek yapıtlar hakkında bilgi verilmesi amacıyla ise bu yıl 5. kuruluş yılını kutlayan İstanbul Modern Sanat Müzesi gezilerek atölye çalışmalarına katılım sağlandı. Müzede “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” başlığı altında “Sanat İçin Ev” vurgusuyla oluşturulan çeşitli sergiler ziyaret edildi.

Kadınların sosyal yaşama katılmalarını, bağımsız, özgür bireyler olarak kendilerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında çeşitli STK ve üniversitelerin desteğiyle kadınlara yönelik gerçekleştirilen eğitim, gezi ve atölye çalışmaları kapsamında ise 34 kadınımız Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenen “Batı’ya Yolculuk” sergisini ziyaret etti. Gezinin ardından atölye çalışmasına katılarak boya kalemlerini ellerine alan kadınlar kendi çizimlerini oluşturdular.

Okuma Klübü Projesi Başladı

Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı’nda Temmuz ayında yeni bir proje daha hayata geçti, Okuma Kulübü. Program uzmanlarının sahada yürüttüğü çalışmalar sonucunda oluşturulan projede çocukların yaz tatili sürecini daha verimli geçirmeleri, çocukların okuma ve okuduğunu anlama konusundaki eksikliklerinin giderilmesi ve genel anlamda bir okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

Kulüp bünyesinde her hafta Salı ve Perşembe günleri çocukların okuma becerilerinin gelişmesi, okuduğunu anlama yetisinin gelişmesi, okuduğunu aktarma becerisinin gelişmesi, okuma faaliyetlerine yönelik ilginin uyandırılması ve günlük yaşamda kullanılan kelime hazinesinin genişlemesine yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bezirganbahçeli çocuklar tatil boyunca çeşitli kültürel gezilere katılırken spor yapmayı da ihmal etmiyor. Küçükçekmece Belediyesi tarafından okulların yaz tatiline girmesi ile ilçedeki öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla organize edilen yaz spor okulu etkinliklerine Bezirganbahçeli çocuklardan da yoğun bir katılım gözleniyor. 19 farklı branşın yer aldığı spor okullarına haftanın üç günü futbol, basketbol ve voleybol dallarında 76 çocuk katılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder