7 Ağustos 2009 Cuma

Küçükçekmece Bezirganbahçe'de bilinçli çocuklar yetişiyor



Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından yürütülen Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında Bezirganbahçe’de yaşayan vatandaşların kültürel faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak, eğitimlerine destek olmak amacıyla sürdürülen çalışmalar devam ediyor
Kadınlara yönelik yürütülen faaliyetlerde ise müze gezileri ve atölye etkinliklerinin yanı sıra “Kadın ve Aile Sağlığı Görüntüleme Merkezleri”ne Bezirganbahçe’de yaşayan kadınların da ulaşması sağlanarak ücretsiz muayene ve tetkikleri gerçekleştirildi.

Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında çocuklar eğitim-öğretim yılının son haftasında çevre konulu iki önemli çalışmaya imza attı. Bu çalışmaların ilkinde sene boyunca TEMA Vakfı uzmanları ve eğitmenleri tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler alan TOKİ Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri “Toprak, Su ve Küresel Isınma” konularında sunum hazırladılar. Sunumun ardından küresel ısınmanın meydana getirdiği iklim değişiklikleri ve besin zincirinde meydana gelen farklılaşmanın hayvanlar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin anlatıldığı “Hayvanlar Meclisi” isimli tiyatro oyununu sahnelediler.

Çevre konulu ikinci projede ise “Görsel ve Sahne Sanatları Aracılığıyla Rehabilitasyon Çalışmaları” kapsamında gerçekleştirildi. Bezirganbahçe TOKİ Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 5-D Sınıfı öğrencileri çevre kirliliği konusunda yaşıtlarına ve büyüklerine kendi yazdıkları bir tiyatro oyunuyla mesaj verdiler. Temiz ve güzel bir çevrenin öneminin vurgulandığı oyun izleyicilere keyifli dakikalar yaşatırken çocuklar uzun süre ayakta alkışlandı. Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında kurgulanan “Görsel ve Sahne Sanatları Aracılığıyla Rehabilitasyon Çalışmaları” bünyesinde 8 haftalık yoğun bir çalışmanın ardından öğrenciler tarafından yazılan ve sahnelenen oyun büyük ilgi gördü. Performansları profesyonel tiyatro oyuncularını aratmayan çocuklarımız izleyenlerden tam not alırken uzun süre ayakta alkışlandı. Oyun sonunda çevreye karşı daha duyarlı olunması konusunda hep birlikte mesaj verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder