1 Ağustos 2009 Cumartesi

Kriz evleri,dükkanları boşalttı


Kiracıların uzun vadeli krediyle ev sahibi olmasına, kriz nedeniyle aile yanına taşınmaları da eklenince İstanbul’da birçok ev boşaldı.Ev sahiplerinin kral olduğu dönem artık geride kaldı. Eskiden ev sahipleri neredeyse mülakatla kiracı bulur, her yıl dilediği kadar zam yapardı.
Son ekonomik kriz sonrası işler tersine döndü. Özellikle İstanbul'da kiralık konut sayısının artması ve ekonomik kriz, kiralık ev sayısını hızla artıyor. İstanbul’da artık ev sahipleri ‘kiracımı

Bunun üç temel sebebi var ;

Birincisi konut projeleri çok arttı. Bir yerde kiracı olan kişi, uzun vadeli krediyle projeden kendi evini aldı ve kira öder gibi taksidini ödüyor. İkincisi en büyük kiracı grup olan öğrenciler artık ya küçük evler alıyorlar ya da yurtlarda kalıyorlar. Üçüncüsü ise ekonomik kriz. Kriz nedeniyle birçok insan kiradan annesinin, babasının evine taşınmaya başladı. Bütün bunlar da hem kiralık ev sayısının artmasına hem de kiraların düşmesine neden oluyor.

Boşalan sadece evler değil.Kriz nedeniyle işi bozulan,iflas eden esnaf da dükkanlarını kapatıyor.Küçükçekmece'de de durum farklı değil. Hemen hemen her sokakta kiralık evlere ve dükkanlara rastlamak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder