28 Ağustos 2009 Cuma

Gençliğin Renkli Yüzü projesine Avrupa Birliği’nden destek

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı kapsamında oluşturulan “Gençliğin Renkli Yüzü” projesi Avrupa Birliği’nden (AB) destek almaya hak kazandı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen projede yoksulluk ortamında yaşayan ve bu nedenle pek çok sosyal haktan mahrum kalan gençlerin, gerçekleştirilecek eğitimlerle yaratıcılık ve girişimciliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje ile ayrıca gençlerin toplumsal yaşamla bütünleşmelerini sağlayacak çalışmalara imkân veren bir Gençlik Kulübü’nün kurulması ve destek olunması da hedefleniyor.
Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı ekibinin sahada yürüttüğü çalışmalar sonucunda oluşturulan “Geçliğin Renkli Yüzü” projesi 2009 yılı Ekim ayında başlayarak 8 ay devam edecek. Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kadriye Moroğlu Lisesi’nden 50, TASEV Ayakkabıcılık Anadolu Meslek Lisesi’nden 50 olmak üzere toplam 100 öğrenciye ulaşılacak projenin ilk aşamasında okullarda gerçekleştirilecek tanışma ve bilgilendirme toplantılarının ardından projeye dâhil olacak öğrenciler belirlenecek. Projenin 3’üncü ayı itibariyle gençler 14 hafta sürecek AB Çalışmaları, Örgütlenme ve Organizasyon, Kişisel Gelişim, Medya ve İletişim gibi başlıklarda çeşitli bilgilendirme eğitimleri ve seminerlere katılacaklar.

Kültürel geziler gençlerin isteklerine yön verecek

Gençlerin aralarındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla ise proje süresince kültürel mekân, müze ve çevre gezileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Projenin temel çıkış noktası gençlerin aktif katılım ve üretim sürecini mümkün kılan çalışmalar ortaya çıkarmak olduğu için, proje boyunca gerçekleştirilmesi düşünülen bu etkinliklere hedef kitlenin istek, beklenti ve ilgileri doğrultusunda yön verilecek ve inisiyatif gençlere bırakılacak. Proje süresince gerçekleştirilecek anket çalışmaları, gelişim-takip ve değerlendirme toplantıları ile hedef kitlenin istek, beklenti ve ilgileri sürekli olarak irdelenecek.
Projenin son iki ayı itibariyle ise proje boyunca gerçekleştirilen eğitimlere katılan gençler arasından gönüllü olan gençler tarafından kurulacak “Gençlik Kulübü” çalışmaları başlatılacak. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği ve ilgili yasal metinler gençlerle paylaşılarak, kulüp kurma süreci hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek adına gençlerle birlikte belirlenen bir gençlik derneği ziyaret edilecek. Resmi işlemlerin başlatılmasının ardından ise kulübün ilk faaliyeti gençler ve proje ekibi tarafından ortak organize edilecek. Öncelikli olarak Bezirganbahçeli gençlerle kurulması planlanan kulüp daha sonra ise Küçükçekmece geneline yayılarak genişleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder