28 Aralık 2009 Pazartesi

"Aşure Matem Merasimi" Büyük Coşkuyla Gerçekleşti


Sabahın erken saatlerinden itibaren Küçükçekmece Halkalı'daki Aşura Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Hz. Hüseyin’i gözyaşları içerisinde andı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da katıldığı etkinlikte kalabalık bir protokol ağırlandı. Törene yerli ve yabancı basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Merasimde bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Caferilerin başkanlığında adımları atılan bu önemli günde, Hz. Hüseyin dostlarının acısını paylaştığını belirtirken “Bugün Halkalı Aşura meydanında sergilediğimiz bu duruş, hep bir ağızdan tüm Müslümanların, zulme karşı, haksızlığa karşı bir olmasının ve Kerbela’yı hissetmesinin duruşudur. Kardeşliğimiz birliğimiz varolsun.” dedi. Başkan Yeniay, Aşura gününü her yıl Halkalı’daki meydanda anan Caferilere bir de müjde verdi. “Hz. Hüseyin’in anısını yaşatan bu alana Türkiye’nin en büyük arenasını kuracağız” diyen Yeniay, inşa edilecek yapının 40 bin kişilik kapasiteye sahip olacağının altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Tören esnasında yapılan konuşmaların ortak noktası zulme karşı birlik çağrısı olurken Caferiler Derneği Başkanı ve Türkiye’deki Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz, “Hepimiz Hz. Hüseyin’in kardeşlik ruhunu taşıyoruz. Kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Biz bir milletiz bir canız.” şeklinde konuştu. Ayrıca yapılan kan bağışları için Caferiler adına Selahattin Özgündüz’e Kızılay tarafından plaket verildi.

Etkinlik Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesini dramatize eden “Hür ve onurlu duruşun adı Zeynep” adlı tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder