27 Aralık 2009 Pazar

Mehmet Akif Ersoy Küçükçekmece’de Anıldı


Aralık ayı boyunca Halkalı Kültür Merkezi’nde Küçükçekmecelilerle buluşan “Bir Destan Adam” adlı sergi ve yanı sıra 25-26 Aralık tarihlerinde yine Halkalı Kültür Merkezi’nde sahnelenen Safahat adlı oyunla, milli şairimizin anılmasını sağlayan Küçükçekmece Belediyesi, vefatının 73. yıldönümü olan 27 Aralık’ta da, gün boyu süren bir program organize ederek, Küçük İstanbullularla Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırasını bir araya getirdi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da başlangıcından itibaren teşrif ettiği program, merhum şairin Edirne Kapı Şehitliği’ndeki mezarı başında anılmasıyla başladı. Anma töreninde Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri de Akif’in mezarına karanfiller bıraktı.


Programın ilerleyen zamanlarında ise, Mehmet Akif Ersoy’un talebesi olduğu Halkalı Ziraat Mektebi’nde “Düşünce ve Edebiyat Dünyamızda Mehmet Akif Ersoy” başlıklı bir panel düzenlendi.

Programın son bölümünde, Mehmet Akif Ersoy Şiiri Okuma Yarışması İstanbul Birincisi Burcu Hancı da yarışmaya katıldığı şiiri okudu ve büyük takdir topladı.Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katılımcılara plaket sunduğu törenle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder