4 Aralık 2009 Cuma

Gençliğin Renkli Yüzü Projesi'nde Eğitimler Başladı

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinde eğitimler başladı.
TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadriye Moroğlu Lisesi’nden 100 öğrencinin katılımı ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde (SKSM) gerçekleştirilen ilk eğitimin başlığı ise “Avrupa Birliği Çerçevesinde Sivil Toplum ve Gönüllülük” idi. Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı uzmanlarının proje tanıtımının ardından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nda görevli Necmettin Yemiş tarafından verilen eğitim sivil toplum ve gönüllülük kavramlarının tanımının yapılması ile başladı.
Eğitimde katılımcılarla deneyimlerini de paylaşan Necmettin Yemiş, gençlerden çevrelerinde olan biteni sorgulamalarını, çözüm yolu aramalarını ve hayatlarına yön vermeleri için harekete geçmelerini istedi. “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinin eğitimleri farklı konu ve eğitmenlerle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde (SKSM) 14 hafta boyunca devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder