4 Aralık 2009 Cuma

CKSM'DE "Geçici Rahatsızlık" Sergisi


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında, çağdaş sanatı İstanbul’un farklı bölgeleriyle buluşturma projeleri devam ediyor. Her şeyin kesintisiz bir akış içinde olduğu İstanbul’un, kentsel ve sosyal istikrarsızlığına atıfta bulunan, “Geçici Rahatsızlık” adlı sergi 6 Kasım’da CKSM’de açıldı.
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın yaptığı “Geçici Rahatsızlık” sergisi, bilinmeyen bir kentin bilinmeyen yerleri üzerine sorular sorup, tartışarak, eleştiriler getirerek, çoğulcu gerçekliklerin yeni yönlerini keşfetmek için Turan Aksoy, Volkan Aslan, Nancy Atakan, Kerem Ozan Bayraktar, Orhan Cem Çetin, Genco Gülan, Okay Karadayılar, Ali Taptık, Gamze Özer, İrem Tok ve Mehmet Ali Uysal’ı buluşturuyor.
Sergi, aynı anda dâhili ve harici gözlemcileri olan sanatçılarıyla, İstanbul’un muhtelif kentsel ve sosyal yapılarına dair sorular üretmek; “Geçici Rahatsızlık” olan başlığı ve çeşitli oyuncularıyla, sanat denilen oyunu bozmak istiyor.
“Geçici Rahatsızlık”, sanatçıların alışılagelmiş bakış açısının, onlara hem tanıdık hem yabancı duran mekânlardan gelen uyarılmayla; izleyicilere aktararak, bildik dünyalarını farklı bir noktadan görmelerini sağlayan bir ortam sunuyor. Böylece kültür merkezleri içindeki sergi alanını geçici olarak bir sanat laboratuarına dönüştürmeyi hedefliyor.
Mutlaka gidilip görülmesi gereken “Geçici Rahatsızlık” sergisi, 13 Aralık tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder