28 Aralık 2009 Pazartesi

Küçük İstanbul'da Sanat ve Sanatçı El Üstünde


Kültür sanat alanındaki yatırım ve işbirlikleriyle, Küçükçekmecelilerin sanatla iç içe bir hayat sürdürmelerini amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi, sanat eğitimi noktasında da önemli çalışmalar yürütüyor.

İlçedeki kültür merkezlerinde sanatın çeşitli dallarında kurslar düzenleyen belediye, bu kurslarda ders veren eğitmenler için de ayrı bir eğitim programı yürütüyor. Bu kapsamda İTÜ Konservatuar Müdürü Cihat Aşkın, 27 Aralık Pazar günü Cennet Kültür Sanat Merkezi’nde, ilçenin sanat eğitmenlerine bir seminer verdi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ında katıldığı seminerde Cihat Aşkın, Küçükçekmece Belediyesi’nin, kültür sanat alanındaki adımları ve özellikle Cennet Kültür Sanat Merkezi gibi sanata elverişli yapılarla, Küçükçekmece’nin İstanbul’un kültür hayatındaki etkinliğini arttırdığını belirtti. Aşkın ayrıca, İTÜ ile belediye arasında imzalanan bir protokol neticesinde, İTÜ Konservatuarı’nın bir şubesinin Küçükçekmece’de eğitim vermeye başlayacağının müjdesini de verdi.

Seminerde bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise şunları söyledi, “Altı sene önce göreve geldiğimizde fiziki ve sosyal açıdan yoksul bir Küçükçekmece vardı. Bu süre zarfındaki çalışmalarımızda, sadece fiziki açıdan değil sosyal ve kültürel açıdan kalkınmayı da amaçladık. Talep karşılayan değil, talep yaratan bir anlayışa sahibiz. Öğretim kurumu değil, eğitim kurumuyuz. Eğitirken öğretmek durumundayız. Ana görevlerimizden biri, gençlerimizin zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmesini sağlamak ve kişiliklerini yararlı insanlar olacak şekilde geliştirmek”dedi ve seminere son verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder