29 Aralık 2009 Salı

Mehmet Akif Ersoy Şiirleriyle Anıldı


Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 73. yıldönümü nedeniyle, Küçükçekmece’de ardı ardına düzenlenen anma etkinliklerinin son halkası bilgi evi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

28 Aralık’ta Sefaköy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Küçük Torunları Mehmet Akif Ersoy’un Anıyor” adlı programda, Akif’in hayatı ve eserlerinden kesitler, bilgi evlerinin öğrencileri tarafından seslendirildi ve sahnelendi.

Programda çocuklarla iç içe olan ve onlara hitaben kısa bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Biliyorsunuz ülkemiz düşmanlar tarafından işgal edilmeye başlamıştı. İşte o dönemde ordumuz, Kurtuluş Savaşı’nı Mustafa Kemal önderliğinde kazanmak suretiyle, bu cennet vatanı bize hediye etti. Onlara teşekkür ediyoruz. Bu manada o Kurtuluş Savaşı’nı ölümsüzleştiren İstiklal Şairimiz de İstiklal Marşımızı yazdı. İstiklal Şairimiz Küçükçekmeceliydi, Ziraat Mektebi’nde öğrencilik ve öğretmenlik yaptı” sözleriyle çocukları bir kez daha bilgilendirdi.

Etkinlikte ilk olarak Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve İstiklal Marşı’nın yazılış sürecinden kesitlerin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi sunuldu. Ardından Cennet Bilgi Evi öğrencisi Kübra Özen, şairin, “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” adlı şiirini okudu. Öğrenciler, Mehmet Akif eserlerini sergilemeye İnönü Bilgi Evi’nden Mevlüt Karakuş ile Kübra Başdağ’ın sırasıyla okudukları, “Zulmü Alkışlayamam” ve “Çanakkale Şehitlerine” şiirleriyle devam etti.. Bunun hemen ardından da Meral Arşit, Soner Aydın ve Yunus Emre Ömür, Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi. Programda ayrıca, Sefaköy Bilgi Evi öğrencileri, şairin, “Kocakarı ile Ömer” şiirini temsili bir oyunla sahneledi. Yine Sefaköy Bilgi Evi’nden Serhat Can Alkan “İstiklal Şairine” adlı şiiri okudu. Çocukların gösterileri Halkalı Bilgi Evi öğrencilerinin “İstiklal Marşı Nasıl Yazıldı” konulu oyunlarıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder