17 Aralık 2009 Perşembe

Gençler Şiddet ve Öfke Kontrolü Eğitiminde Buluştu


Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinde eğitimler devam ediyor. TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadriye Moroğlu Lisesi’nden 100 öğrencinin katılımı ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen üçüncü eğitimin başlığı ise “Şiddet ve Öfke Kontrolü” oldu.

Psikolog Okan Karka tarafından verilen eğitimde şiddet ve türlerinin tanımı yapılarak şiddetin etkileri ve sonuçları üzerine konuşuldu. Şiddet üzerine çeşitli oyunlarla ve örneklerle renklendirilen eğitimde daha sonra ise öfke ve öfke kontrolüne geçildi. Öfkenin tanımının yanı sıra öfke ile baş etmede kullanılan doğru ve yanlış yöntemlerin üzerinde durulduğu eğitimde ayrıca gençlerin hangi durumlarda öfkelendikleri ve öfkelendiklerinde neler yaptıkları tartışıldı.

Eğitimin sonunda ise 23 Aralık 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanan müze gezisi için Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi seçenekleri üzerinden oylama yapıldı ve Ayasofya Müzesi’nin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı. “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinin eğitimleri farklı konu ve eğitmenlerle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 14 hafta boyunca devam edecek. Projede “Avrupa Birliği Çerçevesinde Gençlik ve Sosyal Haklar” başlıklı dördüncü eğitim 22 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder