25 Ocak 2010 Pazartesi

Gençliğin Renkli Yüzü'nde "Toplumsal Cinsiyet" Konusu İşlendi


Gençliğin Renkli Yüzü projesi “Toplumsal Cinsiyet” konulu eğitim ile devam etti. Eğitime kadın ve erkeklere toplum tarafından yüklenen roller konu olurken gençlerin eğitime olan ilgisi gözlerden kaçmadı.

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinde eğitimler devam ediyor. TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadriye Moroğlu Lisesi’nden öğrencilerin katıldığı “Toplumsal Cinsiyet” konulu eğitim Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Avukat Funda Ekin tarafından verildi. Toplumsal cinsiyet ve roller konusunun daha iyi anlaşılması amacıyla farklı hikâyelere yorumlar yapılmasıyla başlayan eğitime gençlerin ilgisi gözlerden kaçmadı.

Toplumsal cinsiyet kavramının kadınlara ve erkeklere toplumsal olarak yüklenen roller ve sorumlulukları ifade ettiğini anlatan Funda Ekin, doğumdan itibaren başlayan süreçle kadınların ve erkeklerin yapabileceği işler hakkında bazı yapay ayrımların meydana üretildiğini ve her iki cinsiyetin de toplumsal yaşama katılma düzeylerinde farklılıklar oluştuğunu ifade etti. Süreç bu şekilde gelişmesine rağmen bu algının yanlış olduğunu belirten Ekin kadın ve erkeğin toplum tarafından birbirlerine atfedilen işler dışındaki işleri de üstlenebileceğini kaydetti. Ekin her iki cinsiyetin de eşit olduğuna dikkat çekerek kadınların erkeklerin yaptığı işleri yapabileceğini, erkeklerin de kadınların yaptığı işleri yapabileceğini vurguladı.

“Gençliğin Renkli Yüzü” projesinin eğitimleri farklı konu ve eğitmenlerle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 14 hafta boyunca devam edecek. “Üreme Sağlığı” konulu eğitim 26 Ocak 2010 Salı günü gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder