14 Ocak 2010 Perşembe

Mehmet Kanbur Küçükçekmeceli Öğrencilerleydi


MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ustalıktan başladığı dondurmacılık serüvenini ve başarılarını Küçükçekmeceli öğrencilerle paylaştı.

13 Ocak Çarşamba günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mehmet Kanbur “Birilerinin taklidini yapmayın örnek alın. Taklitle marka olamazsınız. Örnek alarak vizyon sahibi olmalısınız. Eğer bu vizyonunuz yoksa ticarete bakmayın, başka yöne bakın. İlk önce eğitimli olmasınız. Yere tükürmeyen modern ve farklı bir insan olacağım diyerek yola çıkarsanız o zaman hedefe varırsınız. Vizyon çok önemli, kendinize güvenmelisiniz. Eğer ben doktor olacağım diyorsanız şimdiden gidin hastanenin kokusunu alın, hastanın psikolojisini öğrenin. Mimar olacaksanız gidin inşaatlarda amelelik yapın. Hayatı bu şekilde öğrenirsiniz. Günümüzde çocuklar ekmek almasını bile bilmiyor.” dedi.


Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptığı konuşmasında, Anadolulu kimliğiyle entelektüel vizyonu birleştirmiş bir ekol olarak Mehmet Kanbur’u hayranlıkla dinlediğini belirtirken, Küçük İstanbul Buluşmaları anısına bir de plaket sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder