21 Ocak 2010 Perşembe

Küçük İstanbul Buluşmaları Deniz Türkali’yi Ağırladı



K
üçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, yarının başarılı bireylerini yetiştirmek amacıyla düzenlenen “Küçük İstanbul Buluşmaları”, Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz oyuncularından birini; Deniz Türkali’yi ağırladı.

18 Ocak Pazartesi günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelen usta oyuncu, yaşamının hikâyesine dair konuşmasında: “Her insanın hayatı biricik, tek ve çok özeldir. Çok fazla nasihate inanmam ama dinlemeyi, kafamda tartışmayı çok severim. Merakımı hiç yitirmem, merak duygusu insanın en önemli, en doğru edinimidir. Başarılı olmak benim için ün, şöhret, para değil. Başarı benim için gece başımı yastığa koyduğumda “Aferin Deniz” diyebilmektir” dedi. Türkali, Küçükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle ilçede açılan Atıf Yılmaz Stüdyosu için de “Benim en büyük hayalim ve başarımdır” tanımlamasını yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte hayata geçirdiğimiz “Atıf Yılmaz Stüdyosu” projesiyle, geleceğin başarılı sinemacıları ve yönetmenleri Küçükçekmece’den yetişecek şeklinde konuşan Deniz Türkali, İtalya’nın Hollywood’u olan Cinecittá’yı da örnek göstererek : “Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’la birlikte Küçükçekmece’yi Cinecittá haline getireceğiz. Ben de artık bir Küçükçekmeceliyim” dedi.

Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı. Günün anısına Deniz Türkali’ye plaket ve çiçek takdiminde bulunan Başkan Yeniay: “Yaklaşık bir yıl önce Deniz Hanımla yollarımız kesişti. İyi ki kesişmiş, kendisi çok değerli bir insan ve aynı zamanda Küçükçekmeceli. Bugün böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili çocuklar, “Atıf Yılmaz Stüdyosu”nun ve Küçükçekmece’nin ismini bundan sonra sanatta silinmeyecek bir noktaya taşıyacağız bunu lütfen unutmayın” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder