5 Ocak 2010 Salı

Küçük İstanbul'da Domuz Gribine Yer Yok


Küçükçekmece Belediyesi iki ay sürecek eğlenceli bir etkinlik programıyla çocukları domuz gribine karşı bilinçlendirecek.

Vatandaşları her konuda bilinçlendirmeyi kendisine ilke edinen Küçükçekmece Belediyesi, çocukları domuz gribinin etkilerinden koruma amaçlı bir çalışma başlattı. Bu çerçevede, belediyenin desteğiyle hayata geçirilen, “Laz Profesör Sağlığımız İçin Aramızda” adlı interaktif bir sahne gösterisiyle çocuklar gribe karşı bilgilendirilecek.

18 Mart tarihine kadar, belirli aralıkla ilçedeki ilköğretim okullarında sergilenecek gösterilerin ilki 5 Ocak Salı günü, Küçükçekmece Kanarya 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte halk arasında Oflu Ali olarak tanınan Ali Öztürk’ün canlandırdığı Laz Profesör adlı karakter, çocuklara temizlik ve hijyenin önemine dair bilgileri eğlenceli bir üslupla, fıkralar anlatarak sundu. Laz Profesör’ün iki bölümden oluşan gösterisinin içinde, Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Dr. Muzaffer Varol tarafından gerçekleştirilen “Domuz Gribinden Korunma Yolları” başlıklı sunuma da yer verildi.


Etkinliğin bu ilk gösterisini, öğrenci ve velilerle birlikte Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da takip etti. Gösterinin sonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Yeniay şunları söyledi, “Siz gençler aslında bu ülkenin en sağlıklı düşünen insanlarısınız. Bugün burada domuz gribine karşı, bakterilere karşı nasıl sağlıklı kalabiliriz onu konuşmak adına bir araya geldik. Aslında sağlık en önemli hazinemiz. Ama ancak kaybettiğimiz zaman onun kıymetini anlarız. Sağlımızı korumamız da bize bağlı. Ellerimizi yıkayabiliyorsak, temizliğimize dikkat ediyorsak sağlığımız teminat altında demektir. Aslında herkes kendisinin doktorudur. Biz kendimizin doktoru olmazsak, doktor bize bir şey yapamaz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder