16 Ocak 2010 Cumartesi

"UZAK İHTİMAL" Üzerine Bir Söyleşi


Türk sinemasının 2009’daki parlayan yıldızı “Uzak İhtimal”, Küçükçekmece’de bir kez daha sinemaseverlerle buluştu. Filmin gösterimi öncesi, yönetmeni ve senaristi de bir söyleşi gerçekleştirdi.

En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve jüri özel ödülü. Yurtiçi ve yurtdışındaki 10 ayrı festivalde kazanılan tüm bu ödüller tek bir filme ait; Uzak İhtimal. Bu başarılarla, Türk sinemasının 2009 yılındaki yüz akı eserlerinden biri olan film, 16-17 Ocak tarihlerinde, Halkalı Kültür Merkezi perdesinde bir kez daha sinemaseverlerle buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin bir kültür etkinliği olarak gerçekleşen iki günlük gösterim programının ilk gününde, filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ve senaristlerinden Tarık Tufan’ın katıldıkları bir söyleşi de düzenlendi.

Söyleşide filmin hikayesini izleyicilerle paylaşan yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, senaryonun bir buçuk yıl gibi uzun bir süreç sonunda tamamlandığını belirtti. Coşkun, filmin sinema dili içinse şunları söyledi, “Ben kendi işlerimde daima duygunun öne çıktığını düşünürüm. Bu film için de aynı şey geçerli. Olağanüstü bir teknik ve kurgu olmayabilir ama duygu izleyiciye geçiyorsa benim için yeterli”dedi.

Filme dair bu söyleşinin ardından ışıklar söndü ve izleyiciler filmle baş başa kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder