25 Ocak 2010 Pazartesi

Kar,Küçükçekmece'de Yağdığıyla Kaldı


İstanbul’u etkisi altına kalan yoğun kar yağışının, ilçedeki gündelik hayatı aksatmaması için azami duyarlılık gösteren Küçükçekmece Belediyesi, bu amaçla görevlendirilen ekiplerle üç gün boyunca hummalı bir çalışma yürüttü.

AKOM’un meteorolojik uyarılarını dikkate alarak, 22 Ocak Cuma akşamından itibaren kar alarmına geçen belediye, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmasıyla, ilçede yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun da önüne geçmiş oldu.

Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün altı ayrı ekibi, 23 Ocak Cuma akşamından başlayarak, kar yağışının sürdüğü tüm bir hafta sonunu gece gündüz nöbette geçirdi.

3 adet tuzlama aracı, 3 adet servis aracı, 1 greyder, 2 adet iş makinesi ve onlarca personelin, yaklaşık 500 ton tuzun sarf edildiği kar nöbeti sırasında, ana caddeler ve sokaklardaki tuzlama çalışmalarının yanı sıra, çöken asfaltlara anında müdahale edilerek stabilize çalışmaları yapıldı. Ayrıca, sağlık ocakları, kültür merkezleri ve mezarlıkların çevrelerindeki yollara özel ihtimam gösterildi ve bu yolların her zaman açık kalması sağlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu hummalı mesaisini, kar yağışının etkisini yitirdiği pazartesi günü de Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri devraldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün beş ayrı ekiple, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün de sekiz ayrı ekiple ana arterler, prestij yolları ve caddelerde, gün boyunca yürüttükleri çalışmalarla Küçükçekmece’de kar ve tipinin artıkları kısa sürede temizlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder