1 Şubat 2010 Pazartesi

“Bir Garip Orhan Veli” Küçükçekmece'de Sergilendi


Orhan Veli’yi bugüne taşıyan tek tiyatro oyunu olan “Bir Garip Orhan Veli” 10 yıl aradan sonra ilk kez Küçükçekmece’de sergilendi.

Murathan Mungan’ın kaleme aldığı ve Müşfik Kenter’in ustaca yorumladığı “Bir Garip Orhan Veli”, 29 Ocak Cumartesi günü Küçükçekmece Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Yıllarca başarıyla sergilenen ve tiyatromuzun klasikleri arasına giren oyunun, sanatseverlerle ayrılığına son verdiği bu gecede adeta bir gala heyecanı yaşandı.

Gecenin mimarlarından biri olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da oyunu seyredenler arasındaydı. Başkan Yeniay, etkinlikte yaptığı konuşmada, Orhan Veli’yi üstatla birlikte yad etmenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu belirtti ve sanatseverlere Küçükçekmece’nin diğer iki kültür merkezindeki etkinleri de takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. İstanbul Devlet Tiyatroları’nın CKSM’de oyunlarına devam ettiğini vurgulayan Başkan Yeniay, Şehir Tiyatroları’nın da çok yakında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde oyunlarına başlayacağı müjdesini verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder