23 Şubat 2010 Salı

Yeni Hedef 2023 Küçükçekmece'si


Daha çağdaş ve gelişmiş bir ilçe yaratmak amacıyla, Küçükçekmece Belediyesi’nin de desteğiyle faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi, proje ve önerilerini, Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda düzenlenen 6. Genel Kurul Toplantısı’nda üyelerine sundu.

Kent Konseyi’nin Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte sosyoekonomik, eğitim ve kültür alanlarında yürüttüğü çalışmalar ve yeni atılımların, konsey genel kurul üyelerinin anlatımlarıyla masaya yatırıldığı toplantıya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Yeniay, yarının Küçükçekmece’sinin adımlarını bugünden attıklarını ifade ederken, bu adımları disiplinli bir sistem dâhilinde, stratejik planlamayla gerçekleştirdiklerini vurguladı. Önümüzdeki beş yıllık gelişme sürecinin şimdiden hazırlandığını belirten Aziz Yeniay, çalışmalarının sadece kısa vadeli olmadığını, cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılındaki Küçükçekmece’yi şimdiden tanımlayarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yeni dönem içerisinde yapacakları projelerden de bahseden Başkan Yeniay, Halkalı Aşura Meydanı’nda başlanan 40 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olacak gösteri merkezi ve tekstilin kalbi olacak nitelikteki Tekstil Tekno-Park yatırımı ile birlikte yakın zamanda yeni bir üniversitenin daha kurulacağını müjdesini verdi. Başkan Yeniay ayrıca ilçedeki iş canlılığını artıracak ve Maslak gibi önemli bir merkez haline getirecek Ayamama Koridoru projesi gibi tüm alanlarda yeni kazanımlar sağladıklarını belirtirken, Avrupa yakasındaki tek kardiyoloji hastanesine sahip Küçükçekmece’nin yeni kapasite artırımıyla kardiyoloji merkezine dönüşeceğini de sözlerine ekledi.


Toplantı sonunda söz alan konsey üyeleri ise başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay olmak üzere, Küçükçekmece’nin yarınlarına gönül veren herkese kapılarının açık olduğunu, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder