6 Şubat 2010 Cumartesi

Gençliğin Renkli Yüzü Projesinde Kulüp Kurmanın İlk Adımları Atıldı


Gençliğin Renkli Yüzü” projesi kapsamında gerçekleştirilen Örgütlenme ve Organizasyon Yönetimi başlıklı eğitimde gençlerle birlikte bir gençlik kulübü kurmaya yönelik çalışmaların ilk adımları atıldı.

Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı Ar-Ge Şefliği tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan “Gençliğin Renkli Yüzü” projesinde eğitimlere “Örgütlenme ve Organizasyon Yönetimi” konusu ile devam edildi. TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadriye Moroğlu Lisesi’nden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kulüp kurmaya yönelik ilk adımların atıldığı eğitim Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) eğitmenlerinden Sebla Güngören tarafından verildi. Baştan sona renkli geçen eğitimde gençlere bir kulüp kurulması için neler yapılması ve nasıl örgütlenilmesi gerektiği anlatıldı. Eğitimde öncelikle liderlik konusuna değinen Sebla Güngören gençlerden bir liderde bulunması gereken özellikleri bir kağıda yazmalarını istedi ve en önemli bulunan özelliğin belirlenmesi için eğlenceli bir oylama yapıldı. Belirlenen liderlik özelliklerin anlatılmasının ardından Sebla Güngören gençlerden Küçükçekmece bölgesinde birinci, ikinci ve üçüncü derecede önemli gördükleri sorun ve ihtiyaçları dağıtılan yapışkanlı kağıtlara yazarak panolara asmaları istenildi.

Panolardan kağıtların toplanması ve sorunların belirlenmesinin ardından eğitimin ikinci ve en önemli bölümü de başlamış oldu. 3 gruba ayrılan gençler öncelikli olarak belirlenen spor alanlarının kısıtlı olması, sosyal faaliyetlerin sınırlı olması ve madde bağımlılığı konularında çözümler sunacak projeler üretmek amacıyla kendi kulüplerini kurma çalışmalarına başladı. Her grup “Gençliğin Renkli Yüzü” proje ekibinden de destek alarak kulübün adı, logosu, hedefleri, hareket yaklaşımı, ilkeleri, değerleri, faaliyet alanları ve işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşları belirledi. Eğitim atölye çalışmasının ardından her grup temsilcisinin kendi kulüplerine ilişkin sunumlarını yapmasıyla son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder