20 Şubat 2010 Cumartesi

"Cemal Süreya Şiir Akşamı" Programı Hksm'de Düzenlendi


Yaşadığı dönemde imgelemi ve dili kullanmadaki becerisiyle Türk Şiiri’ne yön vermiş bir büyük usta Cemal Süreya, anısına düzenlenen etkinlikte şiir dostlarıyla buluştu.

20 Ocak Çarşamba günü Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Cemal Süreya Şiir Akşamı” programının sunuculuğunu Mehmet Yalçın Yılmaz yaptı. İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necip Fazıl Kurt’un değerlendirmeleriyle Cemal Süreya ve şiirine farklı bir bakış açısı sunduğu programda, tiyatro sanatçısı Zeyno Eracar ise, şairin kitaplarından seçtiği şiirlerden kesitler sundu. Eracar’a gitarıyla, müzisyen Zafer Atalay eşlik etti.

Cemal Süreya’nın yaşamındaki olumsuzlukların şiir adına olumlu yansıdığını ve hep yalnızlık duygusu içinde olduğunu söyleyen Necip Fazıl Kurt, “ Kendisi küçük yaşta annesini kaybetmiştir. Babasına karşı üvey annesi nedeniyle mesafesini ve yaşamının daha sonraki dönemlerindeki ruh halini şiirinde çok net görebiliriz. Bu nedenle onun şefkat ve huzur arayışıyla birlikte kadına verdiği önem, eşi benzeri görülmemiş kadın tasvirlerini yazmasına neden olmuştur.” dedi.

Gecede, yorumuyla dinleyicileri de Cemal Süreya’nın şiir kervanına katan Zeyno Eracar, şairin en beğenilen eserlerini seslendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder