27 Şubat 2010 Cumartesi

Küçükçekmece'de Sivil Savunma Haftası


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen Sivil Savunma Haftası Kutlama Programı’na katıldı.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 10.00 başlayan ve çok sayıda öğrencinin de katıldığı programda konuşan Başkan Aziz Yeniay, savaşlarda askerlerden çok sivillerin hedef alındığı bir dünyada, sivil savunmanın daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Deprem gibi büyük doğal afetler sonrasında da hazırlıksızlık nedeniyle panik yaşandığını ve yeterli müdahalelerin yapılamadığını belirten Başkan Yeniay, “Bizim Küçükçekmece Belediyesi olarak, İstanbul’un belki de en iyisi denilebilecek otuz kişilik bir arama kurtarma ekibimiz mevcut. Fakat neredeyse yediyüzbin kişinin yaşadığı ilçemizde otuz kişi ne yapabilir? Ancak bilgilendirme ve bilinçlenmenin üzerine gidersek zararı asgariye indirebiliriz. Bu noktada biz de belediye olarak yaşanabilecek zararları minimuma indirmek için üniversitelerimizle sıkı bir çalışmanın içerisindeyiz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin sunduğu tiyatro oyunları ve korosu ile renklendirdiği Sivil Savunma Haftası Programı’nın sonunda, resim, kompozisyon ve şiir dalında ilçe çapında dereceye giren öğrenciler için bir de ödül töreni düzenlendi. Otuzüç okul ve yüzkırküç eser arasından derece giren öğrenciler ödüllerini Başkan Aziz Yeniay’ın elinden aldı.

Programda ayrıca altı kişilik sualtı arama ekibi, iki zodiak botu ve tam yetkinlikteki araçları ile birlikte toplam otuz kişiyle gece gündüz yardıma koşan Küçükçekmece Arama Kurtarma Ekibi’nin ekipmanları sergilendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder