6 Şubat 2010 Cumartesi

Zaman Tünelinde Şubat Yolculuğu


Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 4 Şubat akşamı düzenlenen Zaman Tünelinde Şubat Yolculuğu başlıklı etkinlikte, Türk Müziği’nin Şubat ayında doğmuş veya yitirilmiş bestekarlarına dair kısa anekdotlar paylaşıldı ve bu isimlerin birer eseri seslendirildi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri arasında önemli bir yeri olan müzikli söyleşilerin bir yenisi daha gerçekleşti. Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 4 Şubat akşamı düzenlenen “Zaman Tünelinde Şubat Yolculuğu” başlıklı etkinlikte, Şubat ayının musiki tarihimizdeki önemine vurgu yapıldı.

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Mehmet Güntekin’in sunumuyla gerçekleşen programda, Türk Müziği’nin Şubat ayında doğmuş veya yitirilmiş bestekarlarına dair kısa anekdotlar paylaşıldı ve bu isimlerin birer eseri seslendirildi.

19 Şubat 1954’de vefat eden bestekar Ekrem Güyer’in “Unutturamaz Seni Hiçbirşey Unutulsam da Ben” isimli nihavent eseriyle başlayan program süresince, Nuri Halil Poyraz’dan Teoman Alpay’a, Kaptan-ı zade Ali Rıza Bey’den Emin Ongan’a kadar Türk Müziği’nin pek çok bestekarı anıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder