1 Şubat 2010 Pazartesi

Yeniay,Yarının Siyasetçileri ile Buluştu


Kurdukları Siyaset Masası isimli internet sitesiyle, toplumsal ve siyasi konulara dair kendilerine has bir duruş sergileyen üniversite öğrencileri, bilgi almak ve istişarede bulunmak amacıyla Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyareti gerçekleştiren Murat Altay, İbrahim Nuri Derinpınar, Ömer Erçin, Enes Şahin, Oğuzhan Tilmaççimen ve Yusuf Selman İnanç adlı gençler, Başkan Yeniay’a internet siteleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençlerle yakın ilgi gösteren ve onları uzun uzun dinleyen Başkan Yeniay, birikimlerini de aktardı. Başkan Yeniay, siyasette gençlerin dinamizmine her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, misafirlerine, kendilerini geliştirmekten ve sorgulamaktan hiçbir zaman vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Gençliğin gelecek için önemine ve Küçükçekmeceli gençlerin sahip oldukları imkanlara da değinen Başkan Aziz Yeniay, sohbet esnasında şunları dile getirdi, “İlçemizde oluşturduğumuz Gençlik Komisyonu ve Kent Konseyi’nin bir parçası olan Gençlik Meclislerinde gençlerimize her türlü fırsat veriliyor. Gençler yönetime katılıyor ve özgürce projeler üretiyor. Gençlere gerekli eğitim ve uygun şartlar sağlanırsa, kendilerini rahatça ifade edebilirler. Gençlik geleceğimizdir. Memleketin geleceği gençlerimizin omzundadır. Bir Çin atasözü ‘Gelecek yılı düşünüyorsanız ekin ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, gelecek yüzyılı düşünüyorsanız insan yetiştirin’ der. Her şeyin temeli insandır. Biz de insanlarımız için fiziki, sosyal ve kültürel olarak bir gelişim, bir dönüşüm sağlama çabasındayız. İnsanları dönüştürmenin yolu da eğitimden ve onları sosyal yaşam içine çekmekten geçer”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder