3 Nisan 2010 Cumartesi

Atıf Yılmaz Stüdyosu Tarık Papuççuoğlu’nu Konuk Etti


Açıldığı günden bugüne Türk sinema ve tiyatrosundan önemli isimleri Küçükçekmecelilerle buluşturan Atıf Yılmaz Stüdyosu bu kez Tarık Papuççuoğlu’nu konuk etti. Moderatörlüğünü Deniz Türkali’nin yaptığı söyleşi, 1 Nisan Perşembe günü Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun katılımıyla geçekleştirildi. Programın birinci bölümünde tiyatro ve sinemaya başladığı ilk dönemleri anlatan Papuççuoğlu “Tiyatroya amatör ruhuyla ve sevgiyle başladım. Severek ve gerçekten isteyerek yapılan her iş başarıyla sonuçlanır.”dedi.

Öğrencilere ‘sanat’ın herhangi bir dalıyla ilgilenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Papuççuoğlu yeteneğin üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi. Televizyon dizilerinin bazı olumsuzluklarına değinen sanatçı, son zamanlarda yapılan dizilerin oyuncuları ve bazı yapımları kısırlaştığını söyleyerek “Dünyada hiçbir dizi 45 dakikadan uzun değil. Ama bizim dizilerimizin her bölümü reklamların süresini düştüğümüz zaman 90 dakika; neredeyse bir film kadar. Her hafta bir sinema filmi çekiyor gibiyiz. Yaratıcı olan senaristler 3-5 bölüm sonra tükenmeye başlıyor. Diziler ya tekrara başlıyor ya inandırıcılığını kaybediyor.” diye konuştu.

Söyleşinin ikinci bölümünde öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Tarık Papuççuoğlu öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Söyleşi, Küçükçekmece Belediye Başkanı Uslu’nun sanatçıya çiçek takdim etmesiyle sonlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder