13 Nisan 2010 Salı

Küçük İstanbul Buluşmaları Özhan Eren'i Ağırladı


Türk Müziği’nde “Kara Tren”, “Turnalara Tutun da Gel” gibi övgü almış bestelere imza atan ve Sarıkamış Destanı’nı anlattığı 120 filminde senarist ve yönetmenlik yapan Özhan Eren, 12 Nisan Pazartesi günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere önemli öğütlerde bulundu.

Konuşmasına şu sözlerle başlayan Eren, “ Bir İngiliz atasözü şöyle der; “ Gençler bilse, ihtiyarlar yapabilse”. Düşündüklerimizi zamanında yapabilmeliyiz ki utanç ve pişmanlık yaşamayalım. Akıllı insan anlatılanlardan ders çıkaran, daha akıllı insansa yaşadıklarından ders çıkarandır. Bizler ne yazık ki şu ana kadar yaşadıklarımızdan yeterince ders çıkaramadık.” dedi.

İnsanlara düşüncelerini aktarabilmek için sanatla uğraştığını ifade eden Özhan Eren, tarihe çok meraklı olduğunu ve çektiği 120 filminde, ülkenin yaşadığı çaresizlik dolu mücadeleyi anlatmayı amaçladığını söyledi. Öğrencilere filmi mutlaka izlemelerini tavsiye eden Eren, “ Sekiz yaşındaki çocukların ve hamile kadınların silah, cephane taşımak zorunda olduğu bir dönemden bu günlere geldik. Atalarımızın tecrübeleri ışında ilk önce kendimizi ve birbirimizi sonra vatanımızı sevmeyi öğrenmezsek gelişmiş bir ülke haline gelemeyiz.” şeklinde konuştu.

Söyleşiyi Kara Tren türküsünü öğrencilerle birlikte seslendirerek tamamlayan Özhan Eren’e, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay adına, Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder