7 Nisan 2010 Çarşamba

"Türkiye'de Çizgi Roman" Adlı Sergi Hksm'de Gerçekleşti


Hakan Alpin’in “Türkiye’de Çizgi Roman” adlı sergisi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde 3 Nisan Cumartesi günü Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve ilçe halkının yoğun katılımıyla açıldı. Ülke çapında yayın yapan ulusal ve yerel gazetelere, ayrıca bazı mizah dergilerine çizgi roman sayfaları hazırlayan Alpin’in koleksiyonundaki, Zagor’dan Teks’e, Tommiks’ten Teksas’a, Örümcek Adam’dan Tarkan’a kadar onlarca çizgi roman, bu sergide Küçükçekmecelilere sunuldu.

“Türkiye’de Çizgi Roman” sergisinin hayata geçirilmesine destek olan Aziz Yeniay’a teşekkür eden usta çizer Hakan Alpin, kültür ve sanatla iç içe olan Küçükçekmece Belediyesi’nde çizgi roman sanatına gösterilen ilgi dolayısıyla yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Sergide kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Yeniay ise, “Bugüne kadar çok farklı sergilerimiz oldu. Birbirinden farklı ve özel eserler sergiledik. Ama çizgi roman ve benzeri eserlerle ilgili bu ilk sergimiz. Bugün, her birimizin hayatında az ya da çok mutlak suretle bir yeri olan, farklı bir sergiyi açıyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder