30 Nisan 2010 Cuma

Küçükçekmece'liler Nazlı Öksüz'ü Ağırladı


Başak İkiz’le Anadolu’ya Güzelleme’ programı bu kez Orta Anadolu türkülerimizin en güzel yorumcularından Nazlı Öksüz’ü konuk etti.

Küçükçekmeceliler, 28 Nisan Çarşamba akşamı türkü dolu bir akşam yaşadı. Sunuculuğunu, radyo programcısı Başak İkiz’in yaptığı programda ünlü üstat Neşet Ertaş’ın en bilinen türkülerini Nazlı Öksüz yorumladı. Öksüz, söylediği türkülerle dinleyenlerine Tokat’tan, Kayseri’ye, Çorum’dan Kırşehir’e kadar adeta bir yolculuk yaptırdı. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen program boyunca yorumcu Nazlı Öksüz, bozlak, halay, ağıt gibi halk müziğinin en güzel örneklerini dinleyenleriyle beraber söyledi. Zaman zaman Küçükçekmecelilerin istek türkülerini de seslendiren ve onların sorularını cevaplandıran usta yorumcu Öksüz, kendini dinlemeye gelen ilçe halkına “Çocuklarımıza her müzik türünü dinletelim. Ama türkülerimizi özellikle dinletelim.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Kuzugüden ve Ramazan Çetinkaya yorumcuya çiçek takdim ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder