3 Nisan 2010 Cumartesi

Küçük İstanbul Buluşmaları Temel Kotil'i Ağırladı


2006 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Temel Kotil, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada gençlerle bir araya gelerek onlara tecrübelerini ve mesleğiyle ilgili ipuçlarını aktardı. 1 Nisan Perşembe günü düzenlenen programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Yüksek lisans ve doktorasını, dünyanın en iyi üç okulundan biri olan Michigan Üniversitesi’nde tamamlayan Temel Kotil konuşmasına, ilkokulda öğretmeniyle yaşadığı bir anısını anlatarak başladı.

Hayatı boyunca hep kendi işine baktığını ve hiç kopya çekmediğinin altını çizen Kotil, “ Hep iyi çalışırsam en yüksek notu ben alırım diye düşündüm. Çalışmayan biri benden yüksek not alamaz diye düşünmelisiniz. Örneğin Michigan’dayken sınavlarda ne gözetmen ne de öğretmen bulunurdu. Çünkü öğrenciler kopya çekmeyeceklerine dair şeref sözü vermişlerdi.” dedi.
Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Temel Kotil, mesleği ve havacılık sektörüyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Mühendisliği sevdiğini, ancak tekrar genç olsa temel bilimlerden bir bölüm okumak istediğini, çünkü ülkenin gelişiminin bu yönde olacağını belirten Kotil, “ ancak havacılık sektörü de ülkemize iyi para kazandıran bir alandır. Dünya’da yıllık yarım trilyon dolar olan kazancın, ancak %1.6’sını Türkiye olarak ülkemize getirebiliyoruz. Bunu %6’lara getirmeliyiz. THY olarak %20 büyüme oranımıza uygun olarak bu sene, 1500 kabin görevlisi, 300’e yakın da pilot alımı yapacağız.” diye konuştu.

Konuşmasını, “ Ayrıca bu güzel kültür merkezi için Aziz Bey’i kutluyorum. Keşke her ilçede bunları görebilsek.” sözleriyle tamamlayan Temel Kotil’e, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından plaket takdim edildi. Başkan Yeniay, “ Bugün gerçek bir başarı öyküsünü dinledik. Zaten amacımız da bu başarı hikayelerini ve tecrübeleri geleceğimiz olan gençlerimizle paylaşmaktır. Gördük ki hiçbir başarı kolay değildir. Zahmetsiz rahmet olmaz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder