7 Nisan 2010 Çarşamba

Aziz Yeniay'dan Halk Oyunları Ekibine Destek


Türkiye Halk Dansları Yarışması İstanbul Elemesi’nde birinci seçilerek, Mayıs ayında yapılacak finalde yarışmaya hak kazanan Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Topluluğu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yemekli toplantıda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile bir araya geldi.

4 Nisan Pazar günü gerçekleşen buluşmada, Halk Oyunları ekibi tarafından özel bir gösterim sunuldu. Başkan Aziz Yeniay ve yöneticilerle birlikte eğitmenlerin katıldığı gösterimde, ekibin yarışmada birincilik kazanan Kırklareli Yöresi oyunu sergilendi.

Gösteri sonrası yemekte konuşan Başkan Yeniay, bileklerinin hakkıyla kazandıkları birincilikten dolayı ekibi ve eğitmenlerini tebrik etti. Amaçlarının kültürü ve folkloru yaşatmak olduğunun altını çizen Başkan Yeniay, “ Madem ortada bir yarışma var onun da sonunu getirmeliyiz. Görüyorum ki, İstanbul’un keşmekeşinde, kimsenin birbirine selam bile vermediği bir ortamda yakalanan güçlü bir kardeşlik ve bağ var. Bu başarılı grup inanıyorum ki bizi yurtdışında başarıyla temsil edecek. Türkiye finalinde de şampiyonlukla taçlanacağımızı umut ediyorum. Yüreğimiz sizinle.” dedi. Toplantı yemeğin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Küçükçekmece Belediyesi Yedirenk Halk Oyunları Topluluğu, 13 Mart 2010 tarihinde yapılan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 18. Türkiye Halk Dansları Yarışması İstanbul Elemesi’nde birinci olarak önemli bir başarı gösterdi. Topluluk Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak olan 18. Türkiye Halk Dansları Yarışması finalinde yarışmaya hak kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder