21 Nisan 2010 Çarşamba

Tarık Buğra Sksm'de Konuşuldu


17 Nisan Cumartesi günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Romancı ve Hikayeci yönüyle Tarık Buğra’ konusu Küçükçekmeceli edebiyatseverlerle konuşuldu.

ıkTarık Buğra’nın Türk edebiyatına kattıkları, Türk Dili ve Edebiyatı akademisyenleri, Prof. Dr. Fazıl Gökçek, Doç. Dr. Ramazan Gülendam, Yrd. Doç. Dr Ahmet Cüneyt Issı ve Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Çağın tarafından Küçükçekmeceli edebiyatseverlerle paylaşıldı. Romandan hikayeye, piyesten geziye pek çok türde eserleri bulunan usta yazar hakkında yapılan edebiyat söyleşisinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Fazıl Gökçek yaptı. Tarık Buğra’nın dört ayrı yönünü Küçükçekmeceli edebiyatseverlere anlatan Doç. Dr. Ramazan Gülendam, Tarık Buğra ve sanat anlayışı konusunda yorumlarda bulundu. Gülendam, “Buğra’ya göre romanın başarısı, yazarın bilim adamı gibi çalışmasına bağlıdır. O, eserlerinde ideolojik yaklaşım sergilememiş, olabildiğince objektif olmuştur.” dedi.

Panelin diğer bölümlerinde ‘Tarık Buğra ve Yeniden Doğuş’ konusunu Yrd. Doç. Dr. Çağın, Tarık Buğra’nın iki önemli eseri Yağmur Beklerken ve Dönemeçte’yi Prof. Dr. Gökçek değerlendirdi. Tarık Buğra’nın ‘Martı’ öyküsünü baz alarak Buğra’nın öykücülük yönünü ise Yrd. Doç. Dr Ahmet Cüneyt Issı ele aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder