3 Nisan 2010 Cumartesi

Murat Yalçıntaş Sksm'de Ağırlandı


Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 31 Mart Çarşamba günü, Sefaköy Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada Küçükçekmeceli gençlerle bir araya gelen Yalçıntaş, öğrencilere önemli öğütler verdi.

Konuşmasının başında kendi gençliğinden anekdotlardan yola çıkan ve lise çağına değinen Yalçıntaş, bu önemli dönemin çabuk geçen ve değerinin tam bilinemediği yıllar olduğunu söyledi. Kendi başarılarının temellerinin de lise çağında atıldığını ifade efen Murat Yalçıntaş, dershane sonuncusuyken, sonrasında gösterdiği bir senelik azim sonucunda Türkiye 49.su olarak üniversiteyi kazandığını belirtti. Yalçıntaş, “ Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki isteyin ve çalışın. Sizler İstanbul’da yaşıyorsunuz. Bu şehir insana farkında olmadan çok şey kazandırır. Bu şehrin değerini bilin.” dedi.

Öğrencilere başarı ve kararlılıkla ilgili düşüncelerini de aktaran Yalçıntaş, “ Bence hayatta herkes başarılıdır. İş ki insan yaptığı işi severek, can-ı gönülden isteyerek yapsın. Ancak önemli bir husus var. O da kararlarınızdır. Sizi bir yere getiren şey kararlarınızdır. Kendi doğrunuz ve hayallerinizden vazgeçerseniz, kendinizden vazgeçersiniz.” şeklinde konuştu.
Ayrıca gençlere üç önemli öneride bulunabileceğini ifade eden Murat Yalçıntaş şunları kaydetti:
“ Bir : Ne iş yapıyorsanız yapın en iyi şekilde yapın. O işin ustası olun. İki: Aşkla ve severek, kalbinizi kullanarak yaşayın. Üç: Asla pes etmeyin. Doğru olduğunuzu biliyorsanız, tek kişi kalsanız bile vazgeçmeyin.”
Konuşmasının ardından Murat Yalçıntaş’a, söyleşiye dinleyici olarak katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Başkan Yeniay plaket takdim ederken yaptığı konuşmasında, tanımaktan onur duyduğunu ifade ettiği Murat Yalçıntaş’ın, görevini hakkını vererek yaptığını, genç bir işadamı olduğu için bunun daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder