30 Mart 2010 Salı

Çağdaş Türk Resim Sanatı Sergisi Cksm'de Açıldı


27 Mart Cumartesi günü, Muammer Kırdök ve Erkan Doğanay’ın yanı sıra çok sayıda Küçükçekmeceli sanatseverin katıldığı açılış, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından gerçekleştirildi. Açılış öncesi konuşan kuratör Erkan Doğanay, bir koleksiyonun değerinin paylaşıldıkça arttığını, onu gören insanların göz zevki ve düşüncelerinin kesişmesiyle daha önemli hale geldiğini vurgularken, Muammer Kırdök ise, Küçükçekmece’nin kültür ve sanat alanında aldığı büyük sorumluluğun altından kalkacağına inandığını belirtti.

Açılışı yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece’de kültür ve sanatın yeni gelişmekte olduğunu, ancak atılan tohumların güçlü köklerle birlikte ilerleyen günlerde meyvelerini vereceğini söyledi. Başkan Yeniay, “ Bu merkezi yaparken, insanlarımızda Cennet mahallesinde sergi salonuna ihtiyaç var mı endişesi vardı. Bugüne baktığımızda bu sergi salonumuzun yeni rezervasyonları ancak bir sene sonraya yapılabiliyor. Kültür ilçesi olma yolundaki bir ilçe olarak bu noktada bulunmak bahtiyarlığımızı artırıyor. Çünkü kültür ve sanat değerini bilirseniz anlamlıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesimiyle birlikte sergiyi gezen davetliler, son yıllarda dünyada da ciddi önem kazanan Türk Sanatı’ndan nadide eserleri görme fırsatı buldular.

Çağdaş Türk Resim Sanatı’nı ve Türk ressamların eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan sergi, 30 Nisan tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder