24 Mart 2010 Çarşamba

Mustafa Armağan Sksm'de Ağırlandı

Ünlü yazar, tarihçi Mustafa Armağan 95’inci yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi Haftası’nda Mehmet Akif’in anılarını ve Akif’in umduğu ‘Asım’ın Nesli’ni Küçükçekmecelilerle paylaştı.

Küçükçekmece ilçesinde gerçekleştirilen ‘Mehmet Akif’in Gözünden Asım’ın Nesli ve Çanakkale’ konulu söyleşisi 23 Mart Salı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Söyleşinin ilk bölümünde Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif’i anlatan Armağan, “Çanakkale’de eğer yenilmiş olsaydık; yani İngilizler, Fransızlar, Avusturyalılar Çanakkale’den geçmiş olsalardı; Osmanlı devletinin kalbi olan İstanbul askeri olarak işgal edilirdi.”şeklinde konuştu.

Konuşmasını Mehmet Akif’in anıları ve şiirleriyle sürdüren yazar Armağan, Mehmet Akif’in hayal ettiği olgun, bedenen güçlü ve ahlak yönünden kuvvetli ‘Asım’ın Nesli’ hakkında “Safahat’ın 6’ncı kitabı Asım ismini taşır. Asım kimdir? Asım hayali bir kahramandır. Asım kitabında Akif bize Çanakkale’yle ilgili bir tablo çizer. Ve der ki bize; bu ülke Asım’ın Nesli’yle kurtulacak.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder