30 Mart 2010 Salı

"Tiyatro" Konulu Söyleşi Sksm'de Gerçekleşti


Küçükçekmece Belediyesi ‘2010 İstanbul’unda Tiyatro’ konulu söyleşisini 27 Mart Cumartesi Dünya Tiyatrolar Günü’nde gerçekleştirdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa usta oyuncular Hakan Gerçek ve Günay Karacaoğlu katıldı. Moderatörlüğünü Levent Tülek’in yaptığı söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

Küçükçekmecelilerin sanata ve özellikle tiyatroya olan ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Tülek, “Biliyorsunuz İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi diğer kültür merkezlerimiz gibi Avrupa Kültür Başkenti’ne yakışır bir kültür merkezi. Bugün burada tiyatroyu konuşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Oyuncu olarak Küçükçekmece’ye geldiklerinde bir nevi turneye çıktıklarını ifade eden Karacaoğlu,“Ben Küçükçekmeceli seyircimi çok sevdim. Bizi ‘severek, sevinerek’ seyrettiler.” diyerek halkın gösterdiği ilgiden memnun olduklarının altını çizdi.

Programda gerçekleştirdiği konuşmasında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, “Bir şehirde yaşayabilmenin yolu, o şehri mutlak suretle eğitimle, bilgiyle, kültürle ve sanatla buluşturmaktır. Kent sadece bina topluluklarının olduğu yere değil; yaşam alanları itibariyle birtakım kazanımları olan; eğitimiyle, kültürüyle, sanatıyla, sporuyla sağlığıyla çevresi ve altyapısıyla bir bütün olan yerleşim birimine denir.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder