30 Mart 2010 Salı

Münir Arıkan Küçükçekmece'li Öğretmenlerle Bir Araya Geldi


Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, ilçedeki öğretmenlere düzenlenen “Gelecek Nasıl Bir Öğretmen Bekliyor” seminerine bir yenisi daha eklendi. 16 Mart Salı günü, Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere konuk olan düşünce koçu Münir Arıkan, fikir ve önerilerini Küçükçekmeceli öğretmenlerle paylaştı.

Sözlerine, gelecek için çok önemli olan öğretmenlerin, değişme ve çağa ayak uydurma zamanının geldiğini vurgulayarak başlayan Münir Arıkan, “ Bir ülke, öğretmenlerinin çapından bir santimetre ileriye gidemez. Okula giden çocuklarımızı gözlüyorum. Sanki okula değil ölüme gidiyorlar. Çünkü okul onlar için sıkıcı. Bir insanı sıktığınız zaman beynin sağ lobu kapanır. Yani yaratıcılık, hayal gücü ve farklılık ortadan kalkar. Oysaki bir öğretmenin en kutsal görevi farklı olanı bulup bir cevher gibi onu işlemektir.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk gibi farklılığı yakalamış önderler sayesinde bugünlere gelindiğini ifade eden Arıkan, “Artık uyanmanın zamanı geldi. Tüm dünya yeni jenerasyona entegre sistemler geliştirerek çocuklarını daha iyi yetiştirmeye çalışıyor. Biz de artık okullarımızda emir komutayı bırakıp gönül komutaya geçmeliyiz. Asla yetinmeyen bu yeni nesli anlamaya çalışmalıyız. Unutmayın ki başarı koşullara değil size bağlıdır. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de ayrıca teşekkür eden Münir Arıkan, “ Bugüne kadar 14 ilçede seminer verdim. Görüyorum ki öğretmenlerine en çok değer veren ilçe Küçükçekmece.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder