1 Mart 2010 Pazartesi

Kosova Cumhuriyeti İkinci Yılı Kutlaması Küçükçekmece'de Gerçekleşti


Kosova’nın bağımsızlığının 2. yıl dönümü, Küçükçekmece Belediyesi ve Arnavut Kardeşliği Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği, görkemli bir törenle Küçükçekmece’de kutlandı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu ve dernek genel kurul üyeleriyle birlikte çok sayıda Kosovalı vatandaşımız katıldı.

Törende konuşan Başkan Aziz Yeniay, dünya var olduğu sürece Türk ve Kosovalıların kardeş olacağını vurgularken, “ Bu iki millet kader bakımından benzeşmektedir. Bağımsızlık mücadelesinin bedeli iki millet için de ağır oldu. Yaşasın Kosova Cumhuriyeti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk, Kosova kardeşliği!” dedi.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin adeta dolup taştığı gecede Başkan Yeniay, dördüncü kutlamanın, Halkalı’da yapımı başlanan kırkbin kişilik gösteri merkezinde, benzeri görülmemiş bir törenle yapacaklarının da sözünü verdi.
Başkan Aziz Yeniay’a, katkıları dolayısıyla çiçek ve plaket takdim edilen program, Arnavut Kardeşliği Derneği’nin folklor gösterileri ve yerel sanatçıların, Türkçe ve Arnavutça seslendirdiği şarkılarla devam etti. Büyük bir coşkunun yaşandığı kutlama boyunca şarkılara, dans ve alkışlarıyla eşlik eden Küçükçekmeceliler Kosova’nın bağımsızlığını ilk günkü heyecanlarıyla kutladılar.
Gecenin sonunda ise programda sahneye çıkan sanatçılara Başkan Yeniay tarafından plaket verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder