19 Mart 2010 Cuma

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89.Yıldönümü Kutlandı


12 Mart Cuma günü yapılan etkinliğin ilki, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendi. Sabahattin Zaim Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa protokolle birlikte öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay “Mehmet Akif Ersoy Küçükçekmece'nin havasını solumuş, buralarda yaşamış ve buralardan bir şeyler almış bir zat. Bu yüzden bizim için bugünün ayrı bir yeri var.” diye konuştu. İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan öğrenciye ödülünü takdim eden Yeniay, öğrencileri hazırladıkları program için kutladı.

Programın ikincisi, aynı günün akşamı Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen programda Küçükçekmecelilerle buluşan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan, İstiklal Marşımızın mimarı Mehmet Akif Ersoy’un anılarını anlattı.

Söyleşinin son bölümünde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı hangi şartlarda yazdığını anlatan Özkan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan plaket ve çiçeğini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder